Sağlık Bakanlığı illere yazı yazıp, '4/B'liyi askerlik dönüşü işe başlatın' diyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2008 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Önder Kahveci'nin Başkanlığında, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı ziyaret etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sendikanın 3. Olağan Genel Kurul'unun yapılmasının ardından yapılan ziyarette sağlık çalışanlarının sorunlarını aktaran Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci 4-b'li ve 4924 Sayılı kanuna göre çalışan sözleşmeli personelin ailelerin parçalandığına, çalışanların işleri ile eşleri arasında tercihe zorlandığını ifade ederek söz konusu personele eş durumu tayin hakkının verilmesini istedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ?Sözleşmeli personelin doğum sonrası göreve başlama sorunu çözüldü. Sizin de kazandığınız davalarla askerlik dönüşü personel işe başlayabiliyor. Bir yazı ile bunu genele yayacağız. Bu insanları işine başlatın diyeceğiz. Bu personele becayiş hakkı tanınmalıdır. Biz de becayiş sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Eş durumu tayini ile olarak sözleşmeli personelin memur eşini, yanına getirerek sorunu çözebiliriz. Bu yönde çalışma yapabiliriz? dedi.

4924'lü personele tayin için belli bir süre konulduğuna değinen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin 4-B'liler içinde bu yönde bir uygulama olabileceğini ifade etmesi üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu önerinin de değerlendirilebileceğini kaydetti.

Memurlar tüm eczanelerden ilaç alabilecek

Tedavi yardımlarının personele çok geç ödenmesi ile ilgili olarak yaşanan sıkıntıları aktaran Önder Kahveci memurların tüm eczanelerde ilaç alabilmelerinin bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hastanelerde yatan hastaların ilaç ve tıbbi malzemelerinin temininde önemli mesafe kat ettiklerini belirterek SGK'nın eczanelerle anlaşması ile birlikte memurlarında istedikleri eczaneden ilaç temin edeceklerini belirterek, paraların ödenmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti.

İdari Personele Nöbet Ücretleri Ödenecek

Kahveci ayrıca sağlık kurumlarında nöbet ücretlerinin çok düşük olduğuna ve nöbet tutan genel idari hizmetler sınıfındaki personelinin nöbet ücreti almadığına dikkat çekerek bu sorunun çözülmesini istedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da bu sorunun girişimi için girişimde bulunduğunu kaydederek ?Söz konusu personel nöbet ücreti alacak. Bu sorunu çözeceğiz Nöbet ücretlerinin artırılması içinde maliye ile görüşmeler yapacağız ? dedi.

Ziyarette ayrıca Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a bir adet nostaljik radyo hediye etti. Akdağ bu hediyenin kendisini geçmişe götürdüğünü ifade ederek ? Dedem böyle bir radyodan ajans haberleri dinlerdi. O aklıma geldi. Bu güzel hediye için teşekkür eder, Türk Sağlık-Sen yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dilerim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber